Nyheter 2014

Knøttlita galopperte da kusken skulle "justere" henne, og da var løpet over for hennes del. Bedre lykke neste gang Kul

I går kom åringen Tjøtta Rappa til gården. Hun er etter Tekno Odin og Rappenskralla. Tjøtta Rappa skal stå på gården 1-2 måneder.

I dag er det ridehallen på Øksnevad som står på programmet. Denne gang blir Vertigo Stine med for første gang.

Sina skal prøve henne i hallen. Ellers er det de "vanlige" som tar turen; Solbakkens Knut/Sina, Dyrøyfot/Synne og Trollmannen/Kine.

Lista over status på utegangshestene er oppdatert. Totalt har utegangshestene løpt inn kr 6.332.172 - ikke verst. Smiler stort

Mest innkjørt pr i dag har Elmer, med kr 744.500. Elmer gikk på utegangen 2008/2009

Klepp kommune har kommet med forslag om å stenge muligheten for bruk av sti langs Frøylandsvannet for hester - både ridende og kjørende.

Dette setter sinnet i kok blant oss som holder på med hest. Vi har stilet ett brev til kommunen, med bl.a. spørsmål om hvor vi til slutt skal få lov til å ferdes. Hvis alle viser hensyn til alle så bør det ikke være problemer med å ferdes i sammen.

Med ulykka der 2 jenter omkom da de var ute å trente hest på en bilvei friskt i minne, så er muligheten til å ta en tur langs Frøylandsvannet og i skogen veldig bra å ha. Treningsmulighetene for hest blir bare mer og mer redusert.

Vi har treningsløypa på Solbakken gard, den blir brukt av flere i tillegg til hestene som står på gården. Ellers har vi Postveien, som i utgangspunktet er veldig bra, men trafikken kan være ganske stor til tider, og det er ikke alle som er like flinke å vise hensyn i forhold til fart forbi hesteekvipasjen.

Øksnevad jordbruksskole har laget ei flott løype i skogen ved skytebanen, men for å komme til den må vi kjøre på Postveien.

Ellers kommer Ernst som vanlig til gården i dag.

Spydo Ø.K. kommer hjem til gården etter treningsleir på Forus travbane. Skal bli godt å få godgutten til Ronja hjem igjen Smiler stort

I morgen blir det arrangert V75-kjøring på Forus. Ingen fra Solbakken skal starte, men nabo Knøttlita skal ut i ilden. Stallsjef Brit Elin blir med som stalljente/støtte for henne og eier Hilde.

Lykke til! Smiler stort

 

Ønsker alle ei riktig god helg :-)"

Ernst kommer til gården i dag - forhåpentligvis uten for mye snøføyk på veien. Kul

Ønsker alle ei riktig god helg :-)"

Vi blåste ikke bort i helga, men fytti katta så sur og kald vind. Heldigvis har vi gode klær Kul 

Marcan Photo reiste fra gården i går. Han står nå hos Kathrine Strand på Sviland.

Lykke til! Kul 

Qalle Roll er nå solgt - heldigvis ikke til ukjente - men til Synnes søster, Ingrid. Ingrid og Torunn skal stå for stell og trening. Qalle blir ikke flyttet, men blir stående på Solbakken Smiler stort

I kveld er hallen åpen for ponnier fra kl 1800 til 1900, mens hallen er åpen for de større fra kl 1900 til 2100."

Dyrøyfot tok teten, og holdt dette en runde før han slengte seg over i galopp.

Han fikk det ikke til å fungere etter dette, og ble til slutt disket.

Åringene Nice Eleven L., Neverending L. Zolita R.S. og Highland Breeze har vi begynt å tømmekjøre med.

Nå starter vi opp med Alwaysonmymind.